Как да спрем спам съобщенията

how-to-stop-spamКомерсиализацията на интернет и възможността за свързване на всички хора по света има безброй положителни страни, но за съжаление има и друго лице. Още в годините на прохождане на този тип връзка, възможността на интернет да бъде използван за реклама бързо е оползотворена от много хора, желаещи да изпращат съобщения до много хора, без да им струва почти нищо. Но повечето потребители считат тези съобщения за безполезни. Така се раждат спам (spam) съобщенията. В днешни дни това е доста наболял проблем на всеки, който има електронна поща и дори мобилен телефон. В този урок ще Ви дадем няколко съвета за спирането на тези съобщения.

Как да спрем спам получаван по e-mail

Най-лесният начин за спирането на спам (spam) е да имате Gmail или друга подобна услуга, в която да имате вграден филтър за нежеланите съобщения. Възможността на Gmail да филтрира е разработена на много високо ниво, затова в нея има вграден един от най-добрите филтри. Ето още няколко съвета за предпазване от спам:

1. Не използвайте своя e-mail за вписване в онлайн акаунти. Ако това е необходимо, задайте друга поща за неща като пазаруване по интернет, форуми, приложения и всички останали, които не са свързани с личната Ви кореспонденция.