Как да скриете файлове и папки в Windows 8

hidden-files-windows-8Windows 8 отбелязва голям напредък в улесняването на потребителя в някои операции. Да има и много критики към платформата, но оставяме това на страна. В този урок ще ви покажем как се крият файлове и папки в Windows 8. Това става много по-бързо и лесно от всички останали версии на Windows. Делят ви само няколко минути от това, вашите файлове да са в пълна безопасност на тайно място, което вие изберете. В статията са описани всички менюта на Английски език, а след това разбира се, сме превели менютата и за Българските операционни системи.

Скриването на файл е идентично със сливането при по-старите версии на операционната система. Просто намирате файла и го поставяте там, където искате да го скриете. Натискате с десния бутон на мишката и натискате Свойства/Properties. Отбелязвате опцията Hidden в дъното на прозореца и запазвате.

hidden-files-windows-8-1

Съвет: Хубаво е да поставяте скритите си файлове на места, в които има много директории и под директории. Скрийте ги възможно най-дълбоко. По този начин дори някой да отбележи опцията за показване на всички скритите файлове, той няма да може да стигне до тяхната точна локация.