Как да променим изгледа на Windows 10

how-to-change-look-windows-10Всеки потребител желае да използва десктоп, който да му доставя не само удобство при работа, но и да пасва на стила му. В тази насока новата операционна система на Microsoft има доста възможности за промяна на изгледа. В този урок ще Ви покажем някои от най-лесните промени, които може да направите, за да промените изгледа на вашата система.

Достъп до настройките за изгледа

За улеснение на потребителте всички настройки са групирани на едно място. За да достигнете до това място е нужно да:
1. Изберете старт менюто, където трябва да намерите Settings (Настройки).

2. В новия екран изберете Personalisation (Персонализация), където ще бъдат показани всички текущи настройки на вашия компютър.

Промяна на тапета на десктопа

Първата настройка е за тапет. При избиране на тази опция ще видите всички възможни тапети, които може да добавите към десктопа си. Има три възможни начина на изглед на десктопа: картинка, един цвят и променящи се картинки.

1. Ако изберете картинка ще може да потърсите желаната такава при файловете на компютъра си, ако разбира се не Ви удовлетворяват снимките приложени към операционната система. Тук е нужно да определите и начина на разположение на картинката върху дисплея. За това е опцията Choose a fit.

2. Опцията за един цвят говори сама за себе си. При този вид десктопът Ви ще бъде запълнен от един цвят.