Как да премахнете игра или програма, която не иска да се деинсталира

remove-program-4Понякога ни се налага да премахнем някоя непотребна програма, но тя да не  иска да се изтрие. Пробваме през опцията на операционната система, но тя не  работи. В директорията на програмата няма деинсталатор. Какво да правим? Ето  как се премахва програма, която не иска да се деинсталира от компютъра ви. Изброили сме няколко метода които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

1. Намиране на uninstall файла – ако не можем да премахнем една програма от  Контролния Панел, то тя трябва да има свой личен деинсталатор. Той трябва да  е достъпен от Start менюто. Отворете Старт менюто след което отворете раздела Всички програми/All Programs и съответно в  раздела на програмата която искате да премахнете трябва да има пряк път.

Ако там няма нищо, трябва да се отправим към директорията на програмата. Там  трябва да намерите файл с име uninstall, uninst, unwise или нещо подобно.  Ако няма такъв файл, прегледайте за текстови документи , които може да  оказват съдействие за премахването на програмата.

2. Преинсталирайте програмата – ако тя не е инсталирана правилно или  файловете са повредени, може да преинсталирате програмата. Ако имате късмет  инсталацията или ще възстанови нужния ни деинсталатор, или ще даде опция  директно за премахване без нова инсталация.

3. Попитайте Google – Проверете в Google, дали няма и други хора с този  проблем. Как са го решили те? Потърсете и в сайта на разработчика. Ако  липсва такъв, има вероятност това да е вирус. Ако тази “програма” е вирус,  ще се наложи да използвате специален софтуер за премахването и. Някои от  програмите които може да ви свършат работа са изброени по-долу. Проучете  дали програмата не е portable, тоест няма нужда от инсталация. В такъв  случай всичко за програмата се съдържа в един файл, който трябва да  изтриете. Няма нужда от деинсталация.

4. Премахване на инструмент за сигурност – ако вашата антивирусна програма  не иска да се премахне, защото се е задействал някакъв механизъм,  използвайте AppRemover. Официалният сайт на програмата е  www.appremover.com. Има безплатна версия, която се справя отлично с  антивирусни програми и подобни инструменти за сигурност.