Как да поставим детска защита в Windows 10

Windows-10-parental-controlИнтернет не е безопасно място за всеки, който не знае как да се предпазва. За родителите това е особено наболяла тема, тъй като всеки цени сигурността на своето дете, докато извършва някаква дейност, включваща интернет. И поради наличието на този начин на връзка навсякъде задачата за опазването става неимоверно трудна. Поради тази причина в новата операционна система на Microsoft – Windows 10 – са добавени настройки за увеличаване на контрола над дейностите, които извършва детето.

Добавяне на членове на семейството

За да сработи правилно, всеки член на семейството трябва да има активен Microsoft акаунт и да бъде добавен към системата.

Добавяне на родителски акаунт:
1.За целта изберете Старт менюто и след това Настройки (Settings). Групата от настройки, което трябва да активирате е Акаунти (Accounts) и там изберете Семейство и други потребители (Family & other users). Изберете Ваше семейство (Your family) и добавете член на семейството (Add a family member).
2. Изберете опцията Добавяне на родител (Add an adult). В новия екран попълнете данните, които се изискват – e-mail, парола, първо име и т.н.
3. На посочения e-mail ще бъде изпратено потвърдително писмо. Трябва да бъде приета поканата и посоченият човек ще може да използва Windows 10 със зададените опции за родител.