Как да настроим своята Android клавиатура

how-to-setup-android-keyboardЕдно от многото преимущества на операционната система Android е възможността за персонализиране. Понякога обаче е трудно да се стигне до настройките за промени. Една от първите задачи на потребителя е да настрои своята клавиатура по свой вкус. В този урок ще Ви покажем именно как да настроите своята клавиатура. За целта на урока ще използваме устройство, което работи под Android Lollipop и използва Google Keyboard, но настройките са сходни с предишните версии на системата.

Как да изключим предвиждането на думи

1. Докато се намирате на своя главен екран плъзнете отгоре, за да отворите бързите настройки на своя телефон. Изберете иконата със зъбно колело, за да получите достъп до всички настройки на устройството. Нека отбележим, че при различните марки устройства има разлика в начина за достигане до настройките. При всички тях обаче може да се изведе пряк път до тях за още по-бърз достъп.

2. Щом сте в менюто за настройки потърсете и изберете “Език и настройки на въвеждане”. Под раздела “Клавиатура и начини на въвеждане” ще намерите информация за вида на клавиатурата, която използвате в момента. С настройките намиращи се под този раздел ще получите повече достъп до настройките. Ако използвате Android Nougat трябва да изберете “Виртуална клавиатура”.