Как да направим по-бърза и лесна работата с Windows 10

Разгледайте нашите 7 предложения за по-бърза и удобна употреба на Windows 10

Windows 10 има няколко функции, които могат да направят по-бърза и ефективна работата ви с Windows 10. Научете как можете по-добре да управлявате няколко прозорци и приложения с тези съвети.

Snap Assist

Ако сте уморени да превключвате назад и напред между отворените прозорци, защо да не използвате целия екран и да работите с две една до друга? Просто плъзнете прозорец към един от страничните на ръбове на екрана, за да прихванете прозореца в половината от работния плот. В следващата половина на екрана ще се покажат другите ви скорошни прозорци като миниатюри, което ще ви улесни при избора на прозорец, който да запълни другата половина на дисплея

Corner Snap

Това е още една полезно средство за по-лесната работа с операционната система. Преместете прозореца в един от четирите ъгъла на дисплея, за да прихванете този прозорец на една четвърт от работния плот, оставяйки ви още три места за други прозорци. Corner Snap е особено полезна за по-големи дисплеи, където имате възможност за разпространение на четири прозореца на един работен плот.

Task View

MacOS има Mission Control, а Windows 10 има Task View. Това ви позволява да виждате всичките си отворени приложения, за да можете бързо да превключвате приложенията без да ги търсите. Имате две опции, за да задействате изгледа на задачите. Можете да кликнете върху бутона “Изглед на задачите” в лентата на задачите; Тя се намира отдясно до функцията за търсене и разполага с икона с два припокриващи се правоъгълника. Или можете да натиснете клавишната комбинация Windows key + Tab.