Как да направим лаптопа си да работи като безжичен рутер

Повечето лаптопи са снабдени с добри Wi-Fi адаптери и чрез свързване на лаптопа Ви към мрежата, посредством кабел, може да създадете качествена безжична мрежа, достигаща до всички краища на дома. В този урок ще Ви покажем как да направите това.

1.Изтегляне на Virtual Router. Програмата, с помощта на която, ще постигнем целта се нарича Virtual router, която не само че е лесна за употреба, но е и напълно безплатна. За да я изтеглите, трябва да натиснете големия лилав бутон “download” отдясно на страницата на продукта.

2.Инсталиране. След стартиране на инсталацията, програмата ще попита къде искате да бъде инсталирана. Ако имате предпочитания за папка, натиснете “Browse” и изберете къде желаете да се инсталира, може да оставите и папката по подразбиране. Може да изберете само вие да използвате програмата или всички регистрирани потребители.

virtual-router-1

3.Именуване на мрежата. Щом инсталацията приключи, ще видите прозорец, в който може да дадете име на мрежата, също познато като SSID. По подразбиране името е VirtualRouter.codeplex.com, но може да го промените. Имайте в предвид, че това ще е името, което другите устройства ще виждат, затова е добре да се отличава.