Как да направим компютъра си по-бърз

speed-up-pc-2За да заработи по-бързо лаптопът или компютърът Ви, първо трябва да разберете какво го забавя. В повечето случаи може да възвърнете производителността чрез премахване на някои програми, да проверите за вируси, да почистите ненужните файлове от хард диска и да предприемете ъпгрейд на хардуера като увеличаване на RAM-паметта или добавянето на SSD.

Софтуерни похвати

Тези похвати не се отнасят за чисто нова система. Ако искате да заработи по-бързо новата Ви компютърна конфигурация или лаптоп, трябва да проверите връзката си с Интернет и да се уверите, че няма вирус, който да я забавя. Ако имате компютър, който е започнал да работи по-бавно има два варианта – да има проблем в софтуера или хардуера. Добавяли ли сте нов софтуер или ново устройство? В първия случай може да използвате System Restore, а при втория да опитате с друго устройство.

Ако няма нищо очевидно трябва да проверите две неща. Първо своята връзка с интернет. Ако използвате компютъра си предимно за сърфиране в мрежата, проверяване на електронна поща и ползване на социалните мрежи, то възможно е да имате проблем във връзката, вместо с компютъра. Ако тя е виновника има много начини за това, но задължително първо се оплачете от качеството на връзката на своя доставчик на услугата. Второто нещо е да направите проверка за вируси. Доста често забавянето в работата на компютъра се дължи на някакъв вид вирус. Сканирайте и почистете устройството си и проверете дали ще има промяна в работата му. Ако имате антивирусна програма, добре е да обновите базата данни за вируси.