Как да конвертирам Word файл в PDF

word-to-pdfWord е най-лесната програма за създаване и обработка на различни страници. С нея лесно добавяте мултимедийни файлове към текста си. Разполагате го по удобен за вас  начин. Разполага с редица възможност за персонализиране. Когато дойде моментът обаче да разпечатвате вашето творение или да го публикувате някъде, той не е толкова  мощен. PDF форматът за файлове е най-доброто, що се отнася до защита от копиране и правилно представяне на съдържанието на най-голям брой устройства. Конвертирането  от .doc файла на Word до PDF може да е много неприятна задача за някои от незапознатите с процеса потребители. Сега ще ви покажем няколко метода за смяна на форматът  от .doc и .docx в .pdf.

1. Метод чрез използване на онлайн услуга за конвертиране.

Забележете обаче, че при по-сложни композиции може да има несъответствие между входния и изходния файл. Този сайт ще ви свърши добра работа. Той може да борави и с други файлове от Microsoft Office пакетът. В сегашната версия на сайта, добавянето и редакцията на формата на файла става от лявата страна на сайта. А самата промяна от doc в pdf става изключително лесно. Първото квадратче с избор на опция е, какъв е сегашния ви файл а второто е в какъв формат искате да го промените. След това качвате файла си от бутона Select your file.  Този сайт работи с ел.поща. Ще трябва да въведете вашата ел.поща и да натиснете бутона Conver Now. След приключването на конвертирането, ще получите писмо в пощата си с променения файл, който ще можете да си изтеглите.

2. Директно чрез използването на Microsoft Office 2010 или Microsoft Office 2013.

За версиите на Microsoft Office 2010 и 2013 е възможно всичко да стане посредством програмата, с която сте направили файла. Стартирайте Office Word и отворете  файла, който ще конвертирате. Сега трябва да отидете в менюто File и Save As. От там в падащото меню трябва да намерите .PDF форматът. Кликнете на него и най-отдолу  в прозореца ще се повяват две опции. Можете да изберете дали искате файлът да е с максимално качество за разпечатване или с минимален размер за пренос онлайн.  Маркирайте желаната от вас опция и натиснете Окей. Аз лично използвам опцията Standart, която прави файла по-голям, но за сметка на това е с по-добро качество,  разбира се ако ще ви трябва pdf с по-малка големина на файла, изберете опцията Minimum size. След като сте избрали ще трябва да изберете и къде да се запази файлът.  Готови сте.

word-to-pdf1