Как да използваме Google Allo

how-to-use-google-alloAllo е най-новото приложение за изпращане на съобщения, което е изградено, за да се съревновава с приложения като WhatsaApp и iMessage като предлага изживяване по-добро от конкурентите си и повече сигурност за личните кореспонденции на потребителите. Трябва да се прави разбира се разлика между Google Allo и другото ново приложение на компанията – Google Duo. Двете са предназначени за различни цели – Allo е само за изпращане на кратки съобщения или чат, докато Duo е самостоятелно приложение за видео повикване. Голям плюс на Google Allo пред съперниците е наличието на Google Assistant. В този урок ще Ви покажем как да използвате приложението на Google.

Изтегляне и инсталиране на приложението

За изтегляне е нужно да имате устройство работещо под андроид с минимална версия 4.1 и Apple устройство използващо iOS с минимална версия 9.1. Веднъж изтеглено, приложението ще Ви попита за разрешение посредством няколко екрана – това включва достъп до контакти, съобщения, налично пространство на устройството и т.н. След като завърши е нужно да потвърдите своя телефонен номер. След това ще бъдете поканени да направите снимка на профила си (не е задължително действие) и да дадете име на своя акаунт. Щом настройката приключи ще видите примерен чат с Google Assistant, който ще Ви прави компания, докато добавите своите приятели.

Google Assistant

Може да продължите чата с асистента, за да видите малко от работата му – изберете бутона Ок и дайте на Google Assistent достъп до своето местоположение за някои от отговорите му. В този чат може да използвате всякакви коментари, за да получите отговор – от “Къде съм?” до “Какъв е резултата от снощния мач?”. В случай че забравите някои от функциите му, може да го попитате какво може и отново ще бъдат показани примерите. При продължително писане с него ще забележите предложения за въпроси или търсения, които ще се показват отдолу. Повечето предложения, в случай че са правилни, са доста удобни за по-бързо и лесно изписване на вашите мисли.