Как да изберем фотоапарат

fotoaparat1

На пазара има много дигитални фотоапарати. Може да е трудно да изберем точно този, които ни трябва. Тук ще опишем процесът на избор на фотоапарат, за да е по-лесно за вас. Описали сме някой точки за избор на семеен фотоапарат както и на професионален, но главно наблегнахме при описването на правила за закупуване на по-бюджетен фотоапарат. Това са само някой неща които трябва да имате в предвид. Очаквайте и скоро препоръките ни при закупуването на Професионален фотоапарат.

1. Направете си бюджет. Определете колко пари ще похарчите. Бъдете реалист. Няма как да имате най-доброто от всичко. Може да се наложи да направите компромис.

2. Определете нивото на опита си. Как се определяте? Като новак или като професионален фотограф? Ако сте новак се насочете към фотоапарат тип насочи и снимай. Ако сте професионалист ви трябват повече ръчни настройки.

3. Преценете какво ще снимате с фотоапарата си. Ако ще снимате деца или животни в природата ще ви трябва апарат с по-бърз затвор.

4. Преценете дали ще снимате видео с фотоапарата си. Ако искате да снимате добро качество на видео, гледайте за апарат с възможности поне 1080p. Ако звукът е по-важен за вас, има фото апарати, които имат възможност за включване на микрофон.

5. Проучете устройствата. След като сте определили основните изисквания трябва да проучите. Проверете в интернет. Отидете в местния клуб по снимане. Отидете в някои магазин за фотоапарати. Стремете се да получите повече мнения за различните устройства. Това ще смали списъка още малко.

6. Извадете списъка си и направете списък с приоритетите си. Пак ще припомним, че може да се наложи да направите компромис. Поставете отгоре нещата, които наистина желаете. Изчистете списъка от излишните апарати.

7. Не си купувайте апарат, която е пълен компромис. Пак погледнете списъка с приоритетите си. По-добре камерата ви да е добра в по-малко неща, от колкото да е добра в нищо. Средният вариант няма да ви удовлетвори.