Как да добавим видео карта към компютъра си

add-video-card-1Малко са ъпгрейдите, които могат да увеличат производителността, както добавяне на видео карта. Тя може да преобрази компютъра Ви от машина, която се товари дори при най-леките игри, до такава, която няма да се затрудни и с най-новите заглавия. Този вид ъпгрейд обаче изисква малко приготовления, тъй като трябва да имате необходимия хардуер, за да може да използвате новата карта. В този урок ще Ви покажем как да направите това.

Съвети преди покупка на видео карта

1. Изберете карта, която отговаря на бюджета Ви, дава максимално добра производителност за него и отговаря на нуждите Ви. Ако главно ще играете игри с нейна помощ, то карта, която е предназначена за професионална обработка и моделиране, няма да е добра идея, както и обратното. Независимо дали ще изберете AMD или Nvidia, ще почувствате коренна разлика от вградените в процесорите решения.

2. Изберете правилно захранване, защото много често срещан проблем е невъзможността на захранващата част да осигури необходимата енергия за безпроблемна работа на картата или да няма необходимите захранващи кабели за включване. Полезен съвет е да прочетете колко мощност изисква видео картата, която сте избрали, и обмислите захранване, което може да достави два пъти повече т.е. ако сте избрали карта, която използва 300W (вата) мощност, то е необходимо да имате захранване, което може да осигури поне 600W. Обърнете внимание и на видовете конектори на захранването, дали има нужните за картата.