IBM планира да изобрети първия универсален суперкомпютър

Софтуерният гигант IBM планира да създаде първия универсален Quantum компютър в света, пуснат в продажба на свободния пазар. Компаниите, опитващи се да купят подобен компютър в момента, много често нямат място за него. Но след реализирането на този проект, това би било перфектната алтернатива. Продължете да четете, тъй като следва един много интересен материал.

 

В пълната си версия, Quantum компютрите са особено подходящи за работа, изискваща комплекс от калкулации  и сложни изчисления. Те са предвидени за по-сложни задачи от дигиталните компютри. Те, също така, са значително по-големи и заемат много повече място. Изискват специални условия за работа.

Облачно базиран

Самата система всъщност се използва от гигантите, които всичко познаваме – НАСА и Google. Системата, казваща се D-Wave 2X, е изключително бърза и мощна машина. Единственият недостатък е, че тя може да зареди само ограничен набор от алгоритми, но това са най-основните, нужни на повечето от компаниите. Независимо от това дали версията на системата ще бъде по-„орязана“, тя определено ще е нещо по-добро от съществуващите суперкомпютри.