Ревю на Huawei P8

huawei-p8-review2

Huawei P8 е поредният опит на компанията да завладее западния смартфон пазар и да се наложи като водеща марка заедно с Sony, Apple и Samsung. Този опит е доста по-добър от предишните и от Huawei са създали един доста добър модел, който дори и ако не е толкова мощен като Samsung S6 Edge, то предлага почти еднаква производителност и е доста по-евтин.

P8, както и по-мощният вариант P8 Max ще бъдат пуснати в продажба в края на този месец, като ще бъдат достъпни в Европа и Австралия, като поне засега няма планове да бъде продаван в САЩ. Цените започват от $530 за Huawei P8, като Huawei P8 Max ще струва $585, което е значително по-евтино от цената на Samsung Galaxy S6 Edge.

Дизайн

Телефонът има алуминиев корпус, който е произведен като една единствена част, като усещането за телефона е доста по-солидно и определено е по-добро от предишните модели, където корпусът беше изработен от няколко части. Разбира се, това идва с няколко недостатъци, основно невъзможността за смяна на батерията на телефона.

huawei-p8-review3

huawei-p8-review4

От друга страна телефонът е по-тънък от iPhone 6, като широчината му е едва 6.4 мм. Жака за слушалки е поставен в горната част на телефона, докато micro-USB слота е в долната. В същото време, тъй като задният панел не може да се отваря, то слотовете за micro-SIM карти са от дясната част на телефона. Това поражда няколко проблема, тъй като има два отвора, като единия може да се използва както за сим карта, така и за microSD, то поради тази причина не можете да използвате 2 сим карти и памет карта едновременно.

Дисплей

Huawei P8 разполага с 5.2 инчов IPS дисплей с full HD резолюция(1920×1080 пиксела), т.е 424ppi (пиксела на инч), което е по-малко от лидера в този сегмент, Galaxy S6 със цели 557 ppi. Същевременно екранът разполага с добра яснота на цветовете, както и е доста ярък, като може да се ползва и при директна слънчева светлина. Същевременно екранът разполага с защита от надрасквания, Corning Gorilla Glass 3.

huawei-p8-review5