Ревю на Evolve – една от игрите на годината

Evolve-review1

Идеята зад “Evolve” е страхотна – като асинхронен онлайн шутър, в който четирима играчи се изправят срещу огромно чудовище, сякаш всички най-добри моменти от “Кинг Конг”, “Джурасик парк”, “Годзила” и “Хищникът” сa събрани в едно. Изпълнението също никак не е зле. Това е внимателно конструирана, добре балансирана игра, чиято единствена слабост може би е, че е толкова добра, колкото са добри играчите.

Evolve-review5

Нека ловът да започне

Режимът на игра Hunt дава на чудовището малко преднина, за да избяга на хората и да започне да еволюира. Ловците трябва да използват различни средства, като например животно следотърсач, а могат и да разчитат на околната среда – когато видят подплашени птици или убити диви животни по земята, нещата са ясни. Мачовете са достатъчно динамични и предлагат съспенс, който избухва в епични битки… стига контролиращият чудовището играч да има необходимите умения. Ако чудовището няма представа какво върши или не е запознато с картата, играта няма да продължи дълго и няма да е забавна.

Evolve-review3

Другите режими на игра също си имат своите добри моменти, но не са толкова вълнуващи. В режим Nest ловците трябва да търсят яйцата на чудовището по картата, докато то се опитва да ги опази. Режим Rescue представлява спасителна мисия, в която ловците търсят оцелели, а чудовището трябва да ги елиминира. В Defend пък играта се превръща в защита с кули.

И стигаме до режим Evacuation, който успешно комбинира всички гореспоменати. Ловци и чудовища се съревновават в рамките на 5 рунда, като победителят в един рунд, получава някакво преимущество за следващия. Всеки следващ рунд е в различна част от света и се гласува от играчите.