Ревю на Dell Venue 8 7000

dell-venue-87000-1

Когато Dell показаха Venue 8 7000, те го представиха като “най-тънкият таблет в света”. С едва 6мм дебелина, той също така е първият таблет с новото поколение 3D технология Realsense на Intel, която създава триизмерна карта на всяка снимка от камерата и позволява измерването на разстояние между две точки в реално време. Да видим с какво още може да се похвали ултратънкият таблет.

Дизайн

Venue 8 7000 изглежда страхотно, с ръбест, но много изчистен дизайн. Най-интересното тук е дебелината разбира се. Според Dell, 6-милиметровия таблет е най-тънкият в света и ние сме склонни да им вярваме. Както би се очаквало, таблетът приляга доста добре в ръката, което му придава цялостно усещане за качество, подсилено от матирания алуминиев корпус.

Със своите 310г, Dell Venue 8 7000 е по-тежък от Sony Xperia Z3, но е по-лек от iPad Mini с Retina дисплей. Това се и усеща – можете спокойно да го държите с една ръка.

dell-venue-87000-3

Може би следващото най-хубаво нещо в дизайна на таблета е качеството на изпълнението му. Усеща се като много здрав и стабилен, предимно заради металната конструкция. Това го прави идеален избор за хората, които се страхуват, че лесно ще повредят таблета си.

Дисплей

Venue 8 7000 разполага с 8.4-инчов OLED дисплей с резолюция 2K (2560x1600px). Качеството на картината е по-добро от при повечето други таблети с този размер. Макар ъгълът на виждане също да е отличен, за съжаление дисплеят отразява по-ярките светлини.

Производителност и операционна система

Ултратънкият таблет е задвижван от модифицирана версия на Android 4.4 KitKat, което означава, че разполага с някои основни приложения на Dell.

Потребителският интерфейс също изглежда малко по-различно от този при традиционните Android устройства с KitKat. Промените обаче са малки и ненатрапващи се.