Corsair Vengeance K70 RGB – първата механична клавиатура с RGB подсветка

Vengeance-rgb

K70 RGB не е първата гейминг клавиатура на Corsair Gaming (новия отдел на Corsair). Както знаете Corsair Gaming са едни от най-добрите творци в гейминг средите и винаги успяват да изненадат своите почитатели. Corsair Vengeance K70 RGB е първата механична клавиатура с  пълноцветна RGB подсветка излизала до този момент.

Допреди, в суичовете на механичните клавиатури имаше място само за едноцветни светодиоди, което означаваше, че търсещите RGB подсветка  трябваше да направят компромис и да изберат клавиатура с мембрана. Тези клавиатури обаче не поддържат някои любими на геймърите функции, като  например натискането на много копчета наведнъж, а и не са толкова бързи и удобни.

Всичко това обаче се промени, благодарение на общите усилия на Corsair и Cherry, един от най-големите производители на суичове за механични  клавиатури. Те разработиха Cherry MX RGB – нов суич, поддържащ RGB подсветка, използван за първи път в K70 RGB.

С пълен контрол над цветовете и яркостта на всяко едно копче, K70 RGB дава почти неограничени възможности за персонализиране. По подразбиране,  клавиатурата свети в червено, а WASD копчетата и стрелките пулсират в бяло, за да ги намирате по-лесно в тъмното. На максимална яркост,  светодиодите се виждат и през деня, но ефектът е наистина забележим вечер.

Но това не е всичко. С помощта на софтуера Corsair Utility Engine (CUE) можете да добавяте плътни цветове, преливащи цветове и вълни на  индивидуални копчета или избрани групи. Екстрата Type lightning, която кара светлината да реагира когато натискате индивидуални копчета, може  дори да изпрати шокови вълни от цветове по цялата клавиатура или пък временно да освети копчетата, които натискате.