Ревю на Canon PowerShot G3 X

canon-g3-x-1

Фотоапаратите от Powershot G серията са ориентирани основно към начинаещи фотографи, които искат компактен фотоапарат, с добри възможности, които да са сравними с SLR фотоапаратите. Canon PowerShot G3 X е най-новия продукт в тази сфера.

Самия продукт запазва основната правоъгълна форма, характерна за сериите, но пък е сравнително по-голям от предишните модели и определено се доближава до големите SLR фотоапарати като размер, но също така идва с вграден леща еквивалент на 24-600mm, които се използват масово в по-професионалните фотоапарати. Това, което е впечатляващо е, че светлосилата на този фотоапарат е f/2.8-5.6, което означава че при 600mm светлосилата ще е максималната, f/5.6, което е доста по-добре от конкурентите на този модел

Размерът на сензора на фотоапарата е един инч, като разполага с ефективна резолюция на снимане от 20 мегапиксела. Това е същия сензор, който беше използван в G7 X и е почти сигурно, че ще е същия сензор, който ще се използва в Sony Cybershot RX100 III. CMOS сензорът разполага и с достъп до Digic 6 процесор за обработване на снимките.

Обикновено дългите лещи водят до по-размазани снимки заради по-голямото движение на фотоапарата, но от Canon са се погрижили за това, благодарение на най-новата технология Advanced Dynamic Image Stabilizer, която работи на 5 нива. Тази технология дава избор на три възможности за корекция на фотографите – ниска, която използва само оптическа стабилизация, стандарт, която използва оптическа и дигитална стабилизация и висока, която използва оптическа и по-силна дигитална корекция.

Светлочувствителността на фотоапарата може да бъде настроена с минимум от ISO 100 до максимум от ISO 12,800, както и имате опцията да снимате непрекъснато, правейки по 5,9 снимки на секунда докато се напълни паметта на фотоапарата. За да получите възможно най-качествени снимки, имате възможност да запазвате снимките в raw формат.