Ревю на Asus Zenfone 2

asus-zenfone-2

Asus Zenfone 2 запълва празна ниша в света на Android, като предлага доста добри характеристики, 5.5 инчов екран за цена двойно по-ниска от тази на флагманите. Самият телефон струва едва 300$ за отключен модел в САЩ и разполага с мощен Intel процесор, както и 4 GB рам, което ще ви е повече от предостатъчно за всекидневна употреба. От Asus пуснаха и втори модел, по-евтин, който струва 200$, но пък той е с по-слаб процесор и е със само 2GB рам памет. Разбира се, не е логично да очакваме същата безкомпромисна изработка по подобие на най-мощните телефони в момента и очаквано от Asus са направили доста компромиси със материалите за изработка на корпуса на този модел, както и с камерата, която е едва 13 мегапиксела.

Дизайн

Това е телефон, който набляга повече на вътрешната красота отколкото на външната. Този телефон и по специално дизайна има с какво да се отличи от останалите Android смартфони. Ако сравняваме дизайна на Asus Zenfone 2 с флагманите от високия клас бихме казали че издава чувството за евтина изработка, но само при допир с него. Обаче ако сравним дизайна на този телефон със средния клас смартфони на пазара, бихме го класирали на едно от първите места.

asus-zenfone-2-4

Заоблената задна част на телефона придава повече дебелина, но пък приляга по-добре в ръката заради своята извивка, и комфортността при работа с смартфона е по-голяма.

asus-zenfone-2-2

Zenfone 2 е широк 10.9mm, като за сравнение Galaxy S6 е 6.8мм. Дължината на телефона е 152.2мм, а широчината е 77.2мм, като телефонът тежи 170 грама. Друга уникална дизайн черта на този телефон е бутонът за включване/изключване, който се намира в задната част, което определено не е толкова удобно за ползване. За щастие софтуерът поддържа функцията за двойно кликване на екрана за събуждане. Високогововирителя на телефона е поставен в задната част, което означава,че музиката е насочена към грешна посока, което е черта от дизайна, която вече е подобрена при повечето флагманите на Android пазара.

Дисплей

Asus Zenfone 2 може да се конкурира с по-скъпите си братя в тази категория. Разполагате с 5.5 инчов екран, който все по-често е използван и започва да става стандарт за новите телефони.

asus-zenfone-2-3