Ревю на Assassin’s Creed Chronicles China

Assassins-creed-chronicles-china-1

Assassin’s Creed Chronicles China е първият знак, че този франчайз може да се развие и в други гейм жанрове. Ubisoft експериментираха и с други такива продукти, например Assassin’s Creed 3 Liberation, но резултата беше плачевен – опит за копирана на друга игра, но с минимален бюджет. Chronicles China успява да намери своя собствен път, като преобразява играта в 2D свят, който ще тества вашите умения в преодоляване на различни препятсвия , както и вашите способности да се промъквате тайно покрай противниците си.

Играта проследява историята на Shao Jun, китаец, който е бил обучаван за убиец от Eziо (главният герой в Assassin’s Creed 2). Всъщност, ако сте гледали краткото филмче, което представиха от Ubisoft през 2011 Assassin’s Creed: Embers, то главния герой ще ви е познат. В случая, Shao Jun се завръща в Китай и открива, че група тамплиери са убили всичките му братя. По време на търсенето на отмъщение, главния герой ще трябва да намери и мистериозен артефакт, който е бил откраднат от тамплиерите. Самата история ви се представя чрез кратки видео клипчета преди различните мисии, ако очаквате големи разкрития за историята и света на играта, то определено ще се разочаровате. Това обаче не означава, че историята а и самата атмосфера на играта не е добра, дори и ако е малко клиширана. Това е доста приятна игра и в нея присъстват доста забавни сцени които напомнят за успеха на оригиналните Assassins’s Creed.

 Assassins-creed-chronicles-china-2

Геймплейът на играта е доста по-различен от предишните игри, където имате огромна свобода и може да правите допълнителни задачи, докато тук е доста по-линеен. Вашата основна задача във всяко ниво в Chronicles China е да се придвижите от лявата част на екрана до дясната, като в същото време намерите начини да убиете или да сепромъкнете покрай тамплиерите застанали на пътя ви. Самата графика в повечето време е стандартната 2D платформър, но има допълнителни възможности.