Android или Windows Phone? Коя операционна система е по-добра

android-or-windows1

Дали трябва да изберете Windows Phone или Android телефон? Няма еднозначен отговор.  Ние ще ви помогнем да направите своя избор. И двете операционни системи имат плюсове  и минуси. Сега ще сравним двете най-големи алтернативи на iOS.

Добрите страни на Android

Кои са добрите страни на Android? Това е най-популярната платформа в света. Тя  предлага много устройства в различни ценови класове. В Google Play можете да  намерите всяко едно приложение, от което имате нужда. Приложенията са над милион.  Android телефона е доста интуитивен и предоставя най-много възможности за  персонализация. Другите платформи не могат да се съревновават с него в този аспект.

Недостатъците на Android

Кои са недостатъците страни на Android? Наличието на много телефони не винаги е  положителна страна, макар че го отбелязахме като плюс. Закупуването на евтин Android  телефон, няма да задоволи нуждите ви, защото той няма да е съвместим с всичко. Не  всички приложения работят на всички телефони и на различните версии на системата.  Някои от приложенията за тази платформа не са използваеми, или по-точно приложението  няма да свърши тази работа която сте очаквали. Понякога и производителите ни  предлагат своите творения на сила. Друг недостатък е сигурността. Достъпът до Google  Play от страна на разработчиците е сравнително лесен. Няма гаранция, че  приложението, което теглите е безопасно.