Ревю на Acer Aspire V 15 Nitro

acer-aspire-v-15-nitro-1

Само преди няколко години щеше да ви се наложи да инвестирате огромни средства при закупуването на качествен гейминг лаптоп, като дори и в момента има няколко различни водещи модели Alienware и Razer Blade, но и в двата случая цената на тези лаптопи е над 2,000$. Е, от Acer са решили да се намесят в този сегмент и пуснаха един доста добър лаптоп с добри характеристики за 1,029$. Разбира се, моделът си има своите слаби страни, основно слабата батерия и едва 1080p екран, както и факта, че не разполага с вграден SSD. Но дали този лаптоп разполага с достатъчно производителност за да оправдае тези недостатъци?

Дизайн

В сравнение с останалите гейминг лаптопи, то дизайна на Aspire V 15 Nitro е доста по-изчистен, липсва агресивен брандинг, както и няма някакъв по-специален дизайн подобен на лаптопите на Alienware и Razer Blade, който да крещи “Аз съм геймър”.

acer-aspire-v-15-nitro-2

Разполагате с черен, пластичен корпус, с логото на Acer в горната част. Отварянето на екрана на лаптопа изисква малко повече сила от обикновено, което не е обнадеждаващ знак. Също така внимавайте с премахването на стикерите по лаптопа, тъй като това оставя доста кофти следи по корпуса на лаптопа.

Очаквано лаптопът тежи доста, като този модел тежи 2.39 килограма. Размерите на машината са 38.8×25.6×2.2см.

acer-aspire-v-15-nitro-3

Клавиатурата е доста добра но бихме я категоризирали като стандартна, изчистен дизайн и е удобна за гейминг. Също така имате възможност за подсветка и при активирането на тази функция клавиатурата свети червено. Тракпада за съжаление е малко по-нискокачествен, но това е очаквано, тъй като при почти всички игри ще ви трябва отделна мишка/джойстик.