3 скрити функции на WhatsApp, за които вероятно не знаете

функции на WhatsAppWhatsApp се използва от милиарди хора по света, но болшинството от тях са в пълно неведение за готините неща, които могат да се правят с приложението. Тук ще ви предложим само три от тях, макар да сме сигурни, че и останалите ще могат да ви влязат в употреба. Разгледайте функциите и може да ги откриете. Целта е да ви помогнем да се насладите максимално и да използвате пълноценно въпросния app.

Можете да деактивирате отметката „видяно” от съобщенията

Индикацията, че съобщението е видяно представлява две сини отметки, непосредствено до текста, който сте получили. Макар в някои случаи да са полезни, вероятно понякога не искате хората да знаят, че сте видяли тяхното съобщение. Невинаги имаме време (а и желание) да пишем на определен човек, но пък и не искаме да го накараме да се почувства незначителен.

Можете да деактивирате съобщението, че текстът е не само получен, но и видян с няколко прости стъпки. За целта е необходимо да отидете в „настройки”, откъдето ще влезете в „акаунт”, след това избирате поверителност, и ще откриете опция „Read Receipts”, която можете да изключите с бутона off.

Скриване на известието „последно посещение”

WhatsApp позволява на другите да виждат, кога е било последното ви посещение в приложението по подразбиране. Възможно е обаче да деактивирате известието „Last Seen“, така че никой да не може да види кога последно сте били на линия, или просто да изберете хората, за които информацията да бъде достъпна.

За да деактивирате показването на последното посещение, следвайте следващите стъпки: отидете в Настройки> Акаунт> Поверителност. Кликнете на„Last Seen“ и изберете „Моите контакти“, което позволява само хора в контактите ви да видят състоянието ви или „Никой“, което не позволява на никого да вижда вашето състояние.

Архивиране и възстановяване на разговори

WhatsApp ви позволява да архивирате своите разговори, така че да можете да ги прехвърлите на нов телефон. Това е удобно, като се има предвид колко често хората сменят  телефона си. След като архивирате разговорите си, е напълно възможно да ги възстановите в новото си устройство. За да го направите отидете в Настройки> Чатове> Архивиране на чат и докоснете Back Up Now.

За да възстановите разговори от архива, просто изтеглете WhatsApp на новото устройство и го отворете. Ще бъдете подканени да решите дали искате да възстановите разговорите от предишното архивиране. Избирайки „да” ще активирате възстановяването. Създателите на приложението очевидно са помислили за това, че хората понякога се отказват да сменят телефона си, за да не изгубят своята комуникация.

В заключение ще ви напомним, че приложението ви позволява и да блокирате някои от контактите си. От тази възможност ще се възползват всички, които са получавали спам съобщения, или искат да преустановят контактите с конкретни хора. За да блокирате потребител, кликнете на разговорите с него, след което на хедъра, където са посочени име или номер. Натиснете „Block this Contact” и сте свободни от неприятното присъствие.